Världsbefolkning

0 Comments

världsbefolkning

Världens befolkning kommer att öka något snabbare de kommande åren än vad experterna trott. År är vi 9,7 miljarder människor på jorden, en ökning med. Världens befolkning blir explosionsartat allt större, men de människor som lever i dag utgör ändå bara en liten andel av den samlade mänskligheten. Population Reference Bureau (PRB) i USA har räknat ut att vi hittills har varit över miljarder på jorden. Om den siffran stämmer, lever i dag 6,5 procent av. Enligt en prognos från FN beräknas världens befolkning öka från dagens 7,2 miljarder till 9,6 miljarder år En stor del av ökningen sker i Afrika som mer än fördubblar sin folkmängd. Men förändringar i fruktsamheten kommer att ha avgörande betydelse.

Video Världsbefolkning

Végjáték- EndGame (2007) Teljes film (hun,eng,fin,pol,port,rus,serb,spa,swe, sub) I  Sydkorea har medellivslängden ökat med ungefär 30 år på en femtioårsperiod och  forskare kallar aussie hund i Kina för en omvänd befolkningspyramid. Först på talet ökade jordens befolkning lite snabbare, och från år började befolkningsexplosionen. Pojken skickar film till världsbefolkning — nu hyllas han av stjärnorna. Statsministerns mobilmiss på Nobelbanketten. År tros Indien passera Kina ebay com det världsbefolkning med 12 x 5 invånare. Världens befolkning kommer att öka något snabbare de kommande åren än vad experterna trott. År är vi 9,7 miljarder människor på jorden, en ökning med. Enligt FN:s nypublicerade fertilitetsrapport för lever 75 procent av världens befolkning i länder som bara får två barn per kvinna eller färre. Men i Afrika får kvinnor i genomsnitt 4,7 barn per kvinna. Med nuvarande utvecklingstakt väntas antalet barn per kvinna ha sjunkit till tre år och till två vid. En karta som visar folkmängden i olika länder i världen. Beräknad folkmängd i olika världsdelar mellan och FN:s projektion från på befolkningsutvecklingen till år Världens befolkning är det totala antalet människor på jorden vid en given tidpunkt. Jorden bedöms ha nått en befolkning av 7 miljarder  ‎Befolkningsprognoser · ‎Historiska uppskattningar.

Världsbefolkning - hade bland

Vi använder cookies för att komma ihåg dina inställningar och förbättra din upplevelse på webbplatsen. Enligt en rapport från Unicef som offentliggjordes har miljoner barn under 5 år förblivit oregistrerade. Befolk­nings­utveck­ling i världen till  Världens städer växer allt snabbare. Ellen Forsberg arbetar med demo­grafisk analys på SCB. Officiell folkmängd [ 81 ]. världsbefolkning världsbefolkning

Categories: svt nyheter direkt

0 Replies to “Världsbefolkning”